آزمون GRE چیست؟

سیر تا پیاز آزمون GRE (جی آر ای) ؛ از منابع و انواع مختلف آن تا شیوه نمره‌دهی و افرادی که به گذراندن آن ملزم هستند

بدون شک این سوال برای شما پیش آمده است که آزمون GRE چیست و چرا برخی از کشورها و دانشگاه های مختلف جهان ارائه نمره آن را الزامی می‌دانند. در مطلب زیر قصد داریم که شما را با سیر تا پیاز این آزمون آشنا کرده و ابهامات پیرامون آن را برطرف کنیم؛ با ما همراه باشید.

موسسه برگزاری آزمون GRE یعنی ETS، این آزمون را چنین تعریف کرده است:

” هوشمندانه‌ترین راه برای ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی و مدارس کسب و کار “.

بدیهی است که این تعریف کلی بوده و اطلاعات چندانی در اختیار ما قرار نمی دهد و بهتر است با بیانی ساده تر آن را ارائه دهیم.

GRE مخفف Graduate Record Examinations است. در حقیقت این آزمون یک فیلتر ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی است و در بسیاری از دانشگاه ها به خصوص دانشگاه‌های آمریکا و کانادا، یکی از معیارهای اصلی سنجش و انتخاب دانشجوها همین آزمون GRE است. در واقع اکثر دانشگاه های کشورهای آمریکا و کانادا نمره این آزمون را به عنوان یکی از مدارک درخواست پذیرش در دوره های تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد، دکتری و پست داک) ملاک قرار می دهند.

نکته قابل توجه اینکه افرادی که قصد ادامه تحصیل در رشته های حقوق و پزشکی را دارند، از گذراندن این آزمون معاف هستند و باید به ترتیب آزمون‌های LSAT و MCAT را بگذرانند. اما دانشجویان سایر رشته ها (به خصوص رشته‌های فنی و مهندسی) که قصد تحصیل در دانشگاه های آمریکای شمالی را دارند، ملزم هستند که نمره GRE خود را به دانشگاه مقصد ارائه دهند. مدارس و دپارتمان های کسب و کار نیز که در گذشته میل چندانی به پذیرش GRE نداشتند، کاهش شدیدی داشته و در حال حاضر می توان بیان کرد که این دانشکده ها نیز ارائه مدرک GRE را معتبر و لازم تلقی می کنند.

آزمون GRE از چه بخش هایی تشکیل شده و تفاوت آن با آیلتس و تافل چیست؟

آزمون GRE خود به دو نوع Subject و General تقسیم می‌شود:

آزمون GRE General:

آزمون اصلی که اساسا آن را به عنوان GRE می‌شناسیم، در واقع GRE General است که هر هفته در موسسات گوناگون و شهرهای مختلف ایران به صورت منظم و کامپیوتری برگزار می‌شود.

آزمون GRE General کتبی شامل سه بخش می‌باشد:

۱٫ Quantitative ( استدلال کمی و ریاضیات )
۲ . Verbal ( استدلال کیفی و درک زبانی )
۳ . Analytical Writing ( بخش نوشتاری تحلیلی )

– بخش استدلال کمی و ریاضیات:
  • بخش ریاضیات این آزمون از سوالات جبر، هندسه، تجزیه و تحلیل داده ها و حل مسائل تشکیل شده است. سوالات این قسمت نسبتا ساده و چیزی بیش از کتاب‌های دبیرستان نیست. شاید یک دانش آموز خوب سوم راهنمایی هم بتواند به راحتی به سوالات آن پاسخ دهد. نمره این بخش از 130 تا 170 می باشد و معمولا اکثر افرادی که در این آزمون شرکت می کنند، نمره قابل ثبولی از این بخش کسب می‌کنند.
  • پرسش های این بخش نیز از دو سری سوال 25 تایی تشکیل شده و 35 دقیقه زمان برای پاسخگویی به هر بخش در نظر گرفته شده است.
– بخش استدلال کیفی و درک زبانی:
  • این قسمت همان بخشی است که دانشجویان آن را به عنوان تست زبان می‌شناسند و در واقع توانایی‌های تحلیل زبانی فرد را مورد سنجش قرار می‌دهد. این بخش مجموعه‌ای از سوالات جای‌خالی با عنوان‌های Text Completion و Sentence Equivalence و همچنین بخش درک مطلب یا Reading Comprehension را شامل می‌شود.
  • پرسش های این بخش شامل دو سری سؤال است که 5 گزینه ای بوده، نمره منفی نداشته و باید در 30 دقیقه پاسخ داده شوند. نمره این قسمت نیز بین 130 تا 170 محاسبه می‌شود.
– بخش نوشتاری تحلیلی:
  • در این قسمت از فرد خواسته می شود تا در موضوعاتی مشخص مطالبی را نوشته و به استدلال بپردازند. این قسمت از دو بخش تشکیل شده که در بخش اول یعنی بخش Issue معادل 45 دقیقه و در بخش دوم یعنی بخش Argument معادل 30 دقیقه زمان به داوطلب داده می شود تا انشای مورد نظر خود را به نگارش در آورد.
  • انشای بخش Issue از قسمت رایتینگ تافل و آیلتس دشوارتر بوده و متقاضی بایستی از میان موضوعات داده شده یکی را انتخاب و شروع به نوشتن کند. فرد بایستی حداکثر توانایی خود در حوزه های گرامر، واژگان و … را به کار گیرد تا بتواند نمره قابل قبولی را به دست آورد. نمرات این بخش از تا 6 بوده و نمره 4 یک نمره بسیار خوب تلقی خواهد شد.
  • در بخش Argument نیز داوطلب بایستی متنی را که به ظاهر منطقی و معقول می آید را به دقت خوانده و سپس با یافتن اشکالات مختلف موجود در آن، اقدام به اصلاح متن نماید.

آزمون GRE Subject:

آزمون GRE Subject از دروس تخصصی رشته‌هایی خاص مانند زیست شناسی، شیمی، ادبیات انگلیسی، ریاضی، فیزیک و روان شناسی تشکیل شده و به داوطلبان همین رشته‌ها کمک می‌کند تا بیش از پیش خود را متمایز کنند. اگر در این رشته‌ها تحصیل می‌کنید باید وب‌سایت دانشکده مورد نظر را بررسی کنید تا از لزوم شرکت در این آزمون با خبر شوید. در حال حاضر این آزمون سه مرتبه و توسط سازمان سنجش ایران برگزار می شود.

نکته قبل توجه اینکه این آزمون تنها به صورت کتبی برگزار شده و خبری از سوالات اینترنتی در آن نخواهد بود؛ 100 سوال 5 گزینه ای که برخلاف آزمون GRE General، دارای نمره منفی نیز می باشند. این آزمون معمولا برای متقاضیان دانشگاه های بسیار مطرح که رقابتی سنگین برای ورود به آنها وجود دارد توصیه می شود. افرادی نیز  که نمرات چندان قابل قبولی در مقاطع گذشته خود کسب نکرده و قصد دارند تا با جبران آن نمرات توانایی هایی خود را اثبات نمایند، معمولا به نمره GRE Subject نیاز خواهند داشت.

هزینه آزمون GRE و زمان برگزاری آن

منابع آزمون GRE

امنابع آزمون جی ار ای بسیار زیاد است و سایت های مختلف ، منابع بسیار زیادی را در این زمینه معرفی کرده اند. حال ما قصد داریم صرفا بهترین منابع آزمون GRE و ترتیب استفاده از آن­ها را برای شما شرح بدیم.

۱- منابع vocabulary آزمون GRE

برای یادگیری لغات پیچیده آزمون GRE باید خیلی سختگیرانه کار کنید. بهترین منابع لغت آزمون GRE که باید به ترتیب بخوانید:

  1. اپلیکیشن Magoosh GRE Vocabulary Flashcards
  2. کتاب یا اپلیکیشن Barrons’s Essential words for the GRE که به ۸۰۰ بارونز هم معروف است
  3. مجموعه فلش کارت های Manhattan

این منابع با هم اشتراکات زیادی دارند. ابتدا هر یک را به صورت کامل فرا بگیرید بعد به سراغ بعدی بروید و همیشه همه لغات را مرور کنید

۲- منابع آشنایی با ساختار آزمون GRE و نمونه سوالات واقعی

برای این منظور هیچ گزینه ای بهتر از کتاب The Official Guide to the GRE General Test و زیر مجموعه هایش وجود ندارد:

  • The Official Guide to the GRE® General Test
  • Official GRE® Quantitative Reasoning Practice Questions
  • Official GRE® Verbal Reasoning Practice Questions

۳- منابع آشنایی با تکنیک های این آزمون

در این بخش هیچ رقیبی برای کتاب های منهتن  و ویدیوهای مگوش وجود ندارد. این مجموعه شامل ۸ جلد کتاب است که ۶ جلد اول مربوط به قسمت کوانت و ۲ جلد آخر مربوط به قسمت وربال هستند:

۴- نمونه سوالات آزمون

بعد از منابع رسمی که در بالا به آن ها اشاره شد بهترین منابع سوالات آزمون GRE کتاب ۵ پوندی منهتن و نمونه سوالات چینی هستند که مرتب آپدیت می شوند و در آزمون به صورت تکراری هم مشاهده شده اند.

نمونه سوالات آزمون  GRE در هر دو بخش وربال و کوانت:

۵ Lb. Book of GRE Practice Problems

نمونه سوالات وربال آزمون GRE:

  • TC-1200 (این فایل مرتب آپدیت می شود و تعداد سوالات آن بیشتر از ۱۲۰۰ است)
  • RC-240 (این فایل هم مرتب آپدیت می شود)

نمونه سوالات کوانت آزمون GRE:

  • ۴۰۰ سوال ایرانی (آپدیت می شود و هم اکنون نزدیک به ۱۰۰۰ سوال دارد)
  • ۲۴۰ چینی

نکاتی کلی در مورد آزمون:

  • این آزمون در حال حاضر در ۹ مرکز سازمان سنجش، مؤسسه فرهنگی علامه سخن، مؤسسه آموزشی معرفت، مؤسسه آموزشی امیربهادر، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه ارومیه، دانشگاه شمال در آمل، دانشگاه شیراز و مجتمع آموزشی گسترش انفورماتیک زنجان برگزار می‌ شود.
  • هزینه ای که داوطلب برای شرکت در آزمون GRE باید پرداخت کند، 205 دلار آمریکا خواهد بود. اگر بخواهید به صورت LATE (یعنی در کمتر از ۴ روز مانده به زمان برگزاری آزمون) ثبت نام به عمل آورید، این مبلغ تا ۲۳۰ دلار افزایش خواهد یافت.
  • نتیجه آزمون معمولا ۱۰ تا ۱۵ روز پس از برگزاری اعلام می شود. فرد از طریق ایمیلی از اعلام نتایج آگاه شده و می تواند با ورود به حساب ETS خود نمره نهایی را ملاحظه نماید. مراحل زیر را در این بخش باید دنبال کنید:
    – وارد سایت org/gre شوید.
    – گزینه ETS Account را در گوشه سمت راست انتخاب نمایید.
    – برای ورود به حسابتان از نام کاربری و رمزی که هنگام افتتاح حساب وارد کرده‌اید، استفاده کنید.
    – گزینه View Scores and Score Recipients را انتخاب نمایید.
    – کارنامه آزمون شما در این صفحه نمایش داده خواهد شد

همین حالا میتوانید برای رشته ی دلخواه در مقطع مورد نظر اقدام نمایید کافیست  بر روی لینک زیر را کلیک کنید

برای مشاوره رایگان لطفا با ما از طریق برنامه های زیر در تماس باشید.

۴۷۷۸ ۹۱۳ ۰۹۱۹ _۴۷۷۸ ۵۶۶ ۰۹۱۲ _ ۴۷۷۸ ۴۷۶۲ ۰۲۱

برای دیدن تصاویر و ویدیو های بیشتر در مورد دانشگاه ما را در اینستاگرام دنبال نمایید.